Gebouwen beheren

Beheerplan

Het beheren van een gebouw waarin meerdere gebruikers zijn gehuisvest wordt steeds complexer. Wij helpen u structuur aan te brengen met heldere eigendomsverhoudingen, goede beheerafspraken en inzicht in de geldstromen.

Exploitatieopzet

Het realiseren van een gebouw is één, maar het vervolgens gedurende vele jaren op verantwoorde wijze in stand houden is andere koek. Daarom adviseren we vroeg in processen over de haalbaarheid, zowel op investering- als op exploitatieniveau en waar mogelijk integraal. Dat geeft inzicht en kan zomaar leiden tot andere keuzes.

In control met onze tools

Maatschappelijke instellingen liggen onder een vergrootglas. Met onze tools blijven ze op het gebied van huisvesting in control. We maken overzichtelijke online tools die inzicht bieden aan alle betrokken partijen en eenvoudig geïntegreerd kunnen worden in andere administratieve processen.

Contracteren

Huur, bruikleen, beheerafspraken, services, eigendom... Door de jaren heen zijn we aardig door de wol geverfd geraakt in deze materie. In nauw overleg met u en juristen waarmee we een vaste werkrelatie hebben, zetten we de afspraken op een rij. Dan is het heel handig dat we ook inhoudelijk inzicht hebben in de materie.

Shared servicecenter

Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Samenwerken tussen maatschappelijke instellingen kan lonen. We kunnen u adviseren bij het opzetten van een nieuw shared servicecenter, maar ook bij het verbreden of optimaliseren van de bedrijfsvoering van een bestaand shared servicecenter.

Evalueren beheer

Soms ziet een ander dingen die je zelf niet meer ziet. Soms kan een ander dingen zeggen die je vanuit je eigen rol niet kunt zeggen. U mag van ons verwachten dat we op kritische en constructieve wijze naar uw huisvesting en bedrijfsvoering kijken. Vaak leidt dat tot nieuwe inzichten en verrassende oplossingen.

Publicaties

Beheer en exploitatie van brede scholen

Het vraagstuk van beheer en exploitatie is het ondergeschoven kindje van de brede school. Deels omdat de inhoudelijke, organisatorische en fysieke aspecten alle aandacht opeisten, deels omdat er tot op heden geen pasklare oplossingen voorhanden waren. Dat maakt brede scholen en dan vooral de brede scholen in multifunctionele accommodaties bijzonder kwetsbaar. Het afbreukrisico is groot: de samenwerking rondom kinderen maakt grote kans te mislukken als beheer en exploitatie niet goed geregeld zijn.

Oberon 2006, met medewerking van Bert Fransen

Zo rekenen we aan maatschappelijk vastgoed

Maatschappelijke partijen hebben verschillende regels, begrippen en
gebruiken als het om vastgoedexploitatie en huurprijsvaststelling gaat. Dit belemmert de communicatie en derhalve de besluitvoming. Daarom is op verzoek van de Kopgroep Maatschappelijke Voorzieningen en Vastgoed de commissie ‘Zo rekenen we aan maatschappelijk vastgoed’ ingesteld. Daarmee wil de Kopgroep meer eenduidigheid brengen in de manier waarop we aan maatschappelijk vastgoed rekenen, en daarmee ook aan de kwaliteit en voortgang van de besluitvorming.

Kopgroep maatschappelijk vastgoed 2008, met medewerking van Bert Fransen

Kastanjelaan 500   5616 LZ Eindhoven   T 040 258 77 88   @ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   Contact en route   Disclaimer