Het draait niet om ons

Sygma

Sinds 2002 adviseert Sygma overheden en maatschappelijke instellingen op het gebied van bouwen, huisvesting en facilitair management. We richten ons volledig op maatschappelijk vastgoed, waarbij het zwaartepunt van onze werkzaamheden ligt in het primair en voortgezet onderwijs inclusief de partners waarmee onderwijsinstellingen samenwerken en -wonen.

Begonnen als bouwmanagementbureau heeft Sygma zich door de jaren heen verbreed tot een adviesbureau dat in alle fasen van het huisvestingsproces werkzaam is. We werken met een klein en hecht team van senior adviseurs en werken in projecten veelvuldig - onder onze naam en verantwoordelijkheid - samen met zelfstandig adviseurs en projectmanagers en met collega-bureaus.

Ons werk draait niet om ons. Wij zijn slechts voorbijgangers. Dat geldt zelfs voor veel van onze opdrachtgevers. Uiteindelijk gaat ons werk over goede voorzieningen voor kinderen, jongeren, ouders, verzorgers, wijken en kernen.

Wat we belangrijk vinden

Ons inzetten voor goede maatschappelijke voorzieningen; voorzieningen waarin gebruikers optimaal kunnen werken, leren en verblijven. Voorzieningen die zijn gemaakt met respect voor de context - de omwonenden, de wijk of kern en onze planeet; maar ook met oog voor gezonde financiële kaders.

U kunt van ons dezelfde focus op het project (doelgericht) als op het proces (mensgericht) verwachten. We kiezen de beste weg naar resultaat, ook wanneer dat niet de gemakkelijkste weg is. We zijn niet bang voor moeilijkheden; we lossen ze op. Integriteit, respect en no-nonsense zijn belangrijke waarden voor ons.

Bouwprocessen en gebouwen leiden tot grote afvalstromen, verbruiken veel energie en kunnen de natuur behoorlijk verstoren. We voorkomen of minimaliseren dat. Ook houden we onze eigen voetafdruk zo klein mogelijk, bijvoorbeeld door gebruik van bestaande verduurzaamde kantoorruimte, hergebruik van meubilair, refurbished ICT-voorzieningen, ongebleekt papier en digitalisering van onze processen. De resterende voetafdruk compenseren we jaarlijks door middel van herplant van bomen (https://www.treesforall.nl).

Stg. Brede School Nederland

In 2003 stond Sygma aan de wieg van Stichting Brede School Nederland, een samenwerking tussen adviesbureaus met kennis van voorzieningen voor primair onderwijs en kinderopvang. Hoewel in eerste instantie opgericht als platform voor het delen en verspreiden van kennis over de ontwikkeling en realisatie van brede scholen, groeide de stichting op vraag van onze opdrachtgevers snel uit tot adviesbureau. Van 2003 tot 2017 is Sygma op deze manier betrokken geweest bij de ontwikkeling van tientallen brede scholen. Ook hebben we een bijdrage geleverd een diverse publicaties op dit gebied. In 2017 zijn alle werkzaamheden van Stichting Brede School Nederland overgenomen door Sygma.

Historie

Oprichting Sygma Adviseurs BV

29 juli 2002

Oprichting Stichting Brede School Nederland

14 maart 2003

Verhuizing naar Valkenswaard

1 maart 2007

Verhuizing naar Veldhoven

1 juli 2010

Oprichting Team Sygma BV

2 mei 2014

Verhuizing naar Eindhoven

1 mei 2016

Overname werkzaamheden Stg. Brede School door Sygma

1 januari 2017

Kastanjelaan 500   5616 LZ Eindhoven   T 040 258 77 88   @ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   Contact en route   Disclaimer